Melkveehouderij

Op ons melkveebedrijf houden we ruim 100 melkkoeien. Deze dieren zijn van het ras Holstein-Friesian (HF). Dit ras komt uit de Verenigde Staten en wordt speciaal gefokt voor zijn melkproductie. HF-koeien hebben daarvoor ook alle eigenschappen, want het is een koe die een groot en slank gebouwd is en veel melk kan produceren.

Koeien voelen zich het beste als ze in de wei staan. Daarom passen wij weidegang toe op onze koeien. Zodra er genoeg gras in de wei staat, dan gaan bij ons de koeien naar buiten!

Aangezien er geen gras groeit in de winter, zijn onze koeien tussen oktober en april in de stal. In deze periode krijgen de koeien te eten uit de voorraden die we in de zomer ervoor aangelegd hebben. Zo krijgt de koe altijd lekker en voedzaam gras binnen, waarmee heerlijke melk gemaakt wordt!

Onze melk leveren wij aan Bel-Leerdammer, een kaasproducent die wereldwijd actief is. Misschien klinken de volgende merken bekend in de oren?

Maar weet wel; koeien hebben een hele andere beleving van mooi weer dan dat wij mensen hebben. Koeien hebben een ‘comfort zone’ van tussen de -10 en 20 graden Celsius. Voor ons dus reden om het onze koeien zo veel mogelijk naar wens te maken. Dit doen wij door middel van isolatie in de stal om warmte vast te houden in de winter. Maar ook door ventilatoren te gebruiken in de zomer, om het een stuk frisser te maken.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close